Drachten

Heeft u ook altijd het probleem welk verjaardagskadootje je nu weer moet meenemen? Maar weer die eeuwige kadobon, bos bloemen of geld in een envelop? Wat dacht u ervan om een bollenmand te geven aan de jarige? Dan geeft u echt iets origineels waar de ontvanger vanaf eind februari tot in mei veel plezier aan beleeft. Minstens zo leuk is eigenlijk wel om de mand zelf te houden.
Bij voldoende aanmelding gaan we die mand maken op donderdagavond 14 november bij De Wrottersploech, De Zandige Wijk 20a in Drachten om 19.30 uur. Instructies worden gegeven door Johan Bergsma.
Hoe ziet de avond er ongeveer uit? Beplanten van een mand/pot met voorjaarsbloembollen, 150 stuks bestaande uit tulpen, narcissen en diverse bloembollen in witte, roze, blauwe en paarse tinten.Bollen zijn per soort verpakt en genummerd volgens stappenplan, elke deelnemer krijgt een pakket. Bergsma begeleidt het beplanten stap voor stap en vertelt iets over de soorten, maar verklapt niet alles, er blijft wel een verrassingseffect over voor het voorjaar.Soorten zijn zo gekozen dat mand/pot bloeit vanaf begin maart tot en met midden/eind mei. U mag zelf een mand of pot meenemen. Diameter en hoogte mand/pot ca. 35-40 cm, groter mag altijd. Neemt u zelf geen mand of pot mee dan kunnen wij daar ook voor zorgen. U kunt op die avond ook bollen kopen: Allium, tulpen, narcissen en diverse andere bloembollen. Uitstekend van kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen zodat er met verschillende aantallen bollen prachtige voorjaarstuinen kunnen worden gecreëerd. Bergsma vertelt graag iets over deze soorten.
De kosten per bollenmand voor leden Groei&Bloeri inclusief mand, bedragen € 28,--, voor niet-leden € 33,-- Neemt u zelf een mand mee, dan bedragen de kosten voor leden Groei&Bloei 18,-- en voor niet leden € 23,-- . De workshop gaat door als er tenminste 20 manden gemaakt zullen worden. Meer bollenmanden maken per persoon mag/kan dus ook waarbij de ervaring leert dat bij meer dan twee manden maken er wel stevig doorgewerkt moet worden. Aanmelding graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 20 oktober a.s. bij Jan Galema jangalema@gmail.com Uw aanmelding is definitief na ontvangst van het bedrag op bankrekening NL15 ABNA 0470 8429 46 tnv KMTP afd. Drachten e.o. onder vermelding van naam en lidmaatschapsnummer indien van toepassing.