Drachten

Bollenmand maken met voorjaarsbloeiende bollen.

Donderdag 2 november in Ontmoetingscentrum Carré, De Velden 1, 9204 WH in Drachten aanvang 19.30 uur.

De vraag wordt ons geregeld gesteld of we dit jaar ook weer een bollenmand gaan maken. Eénmaal een mand gemaakt smaakt toch naar meer. Een mand voor jezelf maken is leuk, maar om het aan iemand cadeau te doen is ook leuk. De ontvanger heeft er maandenlang plezier van. De aanmeldingen zijn inmiddels ruim voldoende om de workshop door te kunnen laten gaan. De Instructies worden gegeven door Johan Bergsma.

Hoe ziet de avond er ongeveer uit?
Beplanten van een mand/pot met voorjaarsbloembollen, 150 stuks bestaande uit tulpen, narcissen en diverse bloembollen in witte, roze, blauwe en paarse tinten. Geel wordt weggelaten.
Bollen zijn per soort verpakt en genummerd volgens stappenplan, elke deelnemer krijgt een pakket.
Bergsma begeleidt het beplanten stap voor stap en vertelt iets over de soorten, maar verklapt niet alles, er blijft wel een verrassingseffect over voor het voorjaar.
Soorten zijn zo gekozen dat de mand/pot bloeit vanaf begin maart tot en met midden/eind mei.
Je mag zelf een mand of pot meenemen. Diameter en hoogte mand/pot ca. 35-40 cm, groter mag ook, maar dan wordt hij natuurlijk wel zwaarder.
Je kunt op die avond ook bollen kopen van Allium, tulpen, narcissen en diverse bloembollen. Uitstekend van kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen zodat er met verschillende aantallen bollen prachtige voorjaarstuinen kunnen worden gecreëerd. Bergsma vertelt graag iets over deze soorten.

De kosten per bollenmand bedragen (nog te bepalen) als je Groei & Bloei lid bent. Niet-leden betalen (nog te bepalen). Zorg je niet zelf voor een mand dan kan daar à € ..... voor gezorgd worden. Meer bollenmanden maken per persoon mag/kan dus ook waarbij de ervaring leert dat bij meer dan twee manden maken er wel stevig doorgewerkt moet worden. Een minimum deelname van 20 bollenmanden is wenselijk, maar dat zal gelet op het enthousiasme na de vorige keer geen probleem opleveren.

Opgave voor 25 oktober. Betaling bij aanmelding op rekeningnummer NL15ABNA0470842946 t.n.v Afdeling Drachten van Koninklijke Maatschappij tuinbouw en plantkunde onder vermelding van “bollenmand”. Aanmelding graag melden via mailadres secretarisgbdrachten(at)gmail.com zodat we de mogelijkheid hebben contact op te nemen, indien dat om wat voor reden noodzakelijk zou zijn.