Drachten

Lezing Piet Boersma

Afdeling:

Drachten

Datum:

21-11-2019


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Ontmoetingscentrum Carré
De Velden 1
9504WH Drachten

Route

Tuinen in Nederland, een drie-dimensionale diaserie

Meer info:

Diaserie:Tuinen in Nederland.

Het betreft een drie-dimensionale diaserie. Dit betekent dat u de dia's echt beleeft. U ervaart dit alsof u zelf door de tuinen loopt.
De dia's worden met 2 camera's tegelijk gemaakt, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarneming.
Omdat beide dia's op één scherm geprojecteerd worden hebben de toeschouwers een polariserende bril nodig, dit om het linker en het rechterbeeld uit elkaar te houden. Het geheel wordt in kleur vertoond.
Eerst gaan we kijken bij o.a. de 'Walenburg', 'Clingendael' en enkele particuliere tuinen.
Vervolgens bekijken wij enkele tuinen in Groningen, tevens verschijnen enkele planten in beeld die ik op mijn weg ben tegen gekomen.
Bij Mien Ruys bekijken we dezelfde border zowel in de zomer als in de herfst. In de Noordoostpolder worden nog een aantal fraaie tuinen vertoond.
Voor de pauze komen we nog bij de 'Keukenhof', de 'Rhulenhof' en wandelen we nog door een paar bekende tuinen in Limburg.
Zowel voor als na de pauze laat ik een paar bijzondere tuinen in België zien, deze zijn beslist de moeite waard.
Na de pauze gaan we naar Zeeland om daar de beroemde 'Zeeuwse tuinen' te bekijken. We maken een rondwandeling door enkele van deze tuinen en genieten van de borders met hun prachtige combinaties.
De serie geeft een goede indruk van diverse Nederlandse tuinen en de hierin voorkomende planten.