DE LYTSE FLEURBRINGER

Oproep:

We hebben nog geen nieuw bestuurslid gevonden, maar.............als u ons wilt helpen bij incidentele klussen, zoals bijvoorbeeld prijsjes maken voor de ledenavond, helpen bij de informatiestand op verschillende locaties, assisteren bij de catering tijdens speciale evenementen, etc., horen we heel graag van u.

Tel.: 0516 481138 info(at)drachten.groei.nl

Plantenruilbeurs

Bij De Wrottersploech, zaterdag 11 april a.s. is het weer zover. Vanaf 10.00 uur kunt u planten komen ruilen op het terrein van De Wrottersploech, : “De Zandige Wijk”, Noorderend 20 A, 9207 AL Drachten.

Ook als u zelf geen inbreng hebt, bent u toch van harte welkom, maar kom op tijd, want de ervaring heeft geleerd dat de ruilbeurs binnen een half uurtje wel is afgelopen.

Een kopje koffie/thee en nog even met elkaar napraten en ervaringen uitwisselen na afloop. Daarna natuurlijk snel naar huis om de nieuwe exemplaren een plekje te geven.

Nationale tuinweek

Ook dit jaar is er weer een Nationale Tuinweek met het hoofdthema “Water” en het subthema “Tegel eruit, Plant erin” van 13 tot en met 20 juni. Tijdens deze week zijn er aantrekkelijke aanbiedingen.

In de Fleurbringer “mei – zomer 2015 meer nieuws over dit onderwerp.

Workshop hanging basket maken

Locatie: De Wrottersploech, Noorderend 20a, 9207 AL Drachten

Datum: maandag 20 april van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

De kosten bedragen € 25,--voor leden G&B, voor niet-leden € 30,-- inclusief basket, hangingbasket teeltaarde, meststoffen en 15 éénjarige, jonge zomerbloeiers.

Na aanmelding betalen via rek.nr. NL15 ABNA 0470 8429 46 t.n.v. KMTP in Drachten o.v.v. hanging basket, naam en lidmaatschapnummer (indien van toepassing)

Hebt u vorig jaar deelgenomen aan de workshop hanging basket maken en wilt u de basket opnieuw gebruiken, dan betaalt u € 5,-- minder.

Opgave: Uiterlijk 15 april bij Margot Witlox-Nigten 

Tel.: 0516-481138  E-mail: info(at)drachten.groei.nl

Onder het genot van een kopje koffie of thee, krijgt u eerst uitleg over de werkwijze van het maken en de verzorging van de hanging basket. Vervolgens gaat u onder begeleiding zelf aan de slag. Laag voor laag komt de hanging basket tevoorschijn. De kleurstelling is overwegendblauw/wit met wellicht een vleugje paars/roze. Wat u zelf mee moet nemen is natuurlijk goede zin, een emmer van ongeveer 30 cm.doorsnee en indien gewenst, uw tuinhandschoenen.

De Fleurbringer en de nieuwsbrief digitaal ontvangen.

Wilt u De Fleurbringer en de nieuwsbrief digitaal ontvangen en hebt u zich nog niet aangemeld?

Doe dit dan via info(at)drachten.groei.nl en u blijft helemaal op de hoogte.