De Fleurbringer april - mei 2016

Gaat het tuinseizoen nu echt beginnen? Er zijn al wel prachtige dagen geweest, maar ja, echt voorjaar was het nog niet. Veel regen en veel grijze dagen. En werken in de tuin, vaak nog met de winterkleren aan. Een blik op de in november gevulde bollenmand stemt mij echter altijd weer vrolijk. Zoveel prachtige bloemen en sprankelende kleuren!

Maar voor u ligt De Fleurbringer met allerlei wetenswaardigheden en niet te vergeten middenin De Groene Kaart, die allang niet meer groen van kleur is.

We hebben als bestuur weer een programma voor het seizoen 2016-2017 samengesteld. Voor we daar echter aan beginnen, zijn er nog veel activiteiten. Te beginnen met de jaarlijkse Groenmarkt, daarna het Open Tuinenweekend en de busreis.

De groep “Leden kijken bij leden” heeft een nieuwe naam en nieuwe activiteiten. Als het u leuk lijkt, meldt u aan. Van harte welkom.

Natuurlijk zult u zelf ook druk zijn in uw eigen tuin, maar er zijn deze zomer ook weer vele mogelijkheden om buitentuins te genieten van alles wat groeit en bloeit. Zo gaat de busreis naar tuinen en een kwekerij in de buurt van Nijmegen. En de open tuinen geven u de gelegenheid om eens in een andere tuin te kijken. Maar liefst 10 leden stellen hun tuin open. Kijkt u goed op de lijst voor u vertrekt. Sommige tuinen zijn alleen zaterdag open en andere tuinen zaterdag en zondag. Het zou jammer zijn als u voor een dicht tuinhek komt te staan. Als u wat verder van huis wilt, denkt u dan eens aan de gratis entree en het gratis parkeren bij de tuinen van Appeltern .

Maar voordat u op stap gaat, wens ik u namens het hele bestuur een fijn tuinseizoen en allereerst veel leesplezier met deze Fleurbringer.

Margot Witlox-Nigten

Voor de volledige Fleurbringer april - mei 2016 gebruikt u de link in de rechter kolom.