De Fleurbringer sept - dec 2016

Eindelijk een paar heerlijke zomerse dagen. Jammer genoeg hebben we er tot nu toe niet zoveel gehad. Maar wie weet wat er nog voor ons in het weervat zit. In het Groei & Bloeivat zit in ieder geval een mooi programma met voor elk wat wils. De activiteiten tot en met december treft u uitgebreid in dit nummer aan. En zoals u inmiddels gewend bent, ook een terugblik op de activiteiten van mei tot en met juli.

Velen van u hebben we als bestuur bij één van de activiteiten kunnen ontmoeten. Naast de lezingen voor de komende maanden is er ook nog een Open Tuinen Weekend en een excursie naar de gereedschappenfabriek De Wit in Kornhorn. Voor de excursie is het aantal plaatsen beperkt, dus als u belangstelling hebt, graag snel aanmelden.

Door de overvloedige regenval van de afgelopen weken, is de tuin groener dan ooit. De meeste planten staan er nog prachtig bij. Een minpuntje is natuurlijk wel het onkruid dat ook van de regen heeft geprofiteerd. Dus regelmatig op de knieën om te wieden. En natuurlijk niet vergeten de uitgebloeide bloemen af te knippen om de kans op herbloei te vergroten. In onze tuin lijkt het wel of de dahlia’s een wedstrijd houden wie het hoogste wordt. Soorten die volgens de beschrijving 60 tot 70 cm. zouden worden, halen gemakkelijk de 100 cm. Een lust voor het oog evenals de hortensia’s die geprofiteerd hebben van de nattigheid en zich nu presenteren als prachtige blikvangers. Ook de tuinen van Appeltern schijnen zeer de moeite waard te zijn om te bezoeken. Bent u nog niet geweest? Met uw gratis G&B kaartje kunt u nog tot november terecht.

Namens alle bestuursleden wens ik u nog een fijn nazomerseizoen en heel veel plezier en inspiratie met het nieuwe programma. Hopelijk tot ziens bij één van de activiteiten.

Margot Witlox-Nigten

Voor de volledige Fleurbringer sept-dec 2016 gebruikt u de link in de rechter kolom.