De Fleurbringer mei-aug 2018

Alweer de tweede  Fleurbringer van dit jaar op de mat. Na een koude start van het jaar met weinig activiteit in de tuin vorige week de warmste aprildagen ooit. Het resultaat van die warmtegolf is met een blik in de tuin te zien. Het groen en de bloei aan de bomen komt welhaast explosief tevoorschijn. Alles komt ineens tegelijkertijd. Als je dan, in mijn geval, twee siertuinen en twee groentetuinen in onderhoud hebt zijn de dagen bijna te kort. Ondertussen heeft het bestuur niet stilgezeten en alweer een jaarprogramma gemaakt voor het komende zomer en winterseizoen.

Op zaterdag 12 mei a.s. is er weer de gezellige jaarlijkse groenmarkt in de sfeervolle Tropische Kas in Beetsterzwaag. Zonder groenmarkt al een bezoek waard, dus kom gezellig langs op 12 mei. Dan zijn dit jaar ook weer de open tuinen weekenden georganiseerd. “Fryslân iepenet syn tunen”. Vorig jaar zijn we daarmee gestart en dat was zodanig succesvol dat we dat dit jaar opnieuw organiseren, met nog meer tuinen. Het eerste weekend dat u particuliere tuinen kunt bekijken is op 26 en 27 mei. Voor een volledig overzicht van data en adressen klikt u Initiates file downloadhier.

Wilt u op uw gemak twee gerenommeerde tuinen bekijken dan kan dat op donderdag 14 juni. Met de bus gaan we dan naar Ada’s vijvertuinen en de Tuinen Mien Ruys. U leest verderop in de nieuwsbrief meer. Ook wil ik hier vermelden dat we op zaterdag 23 juni bij de Intratuin in Drachten weer de actie “Tegel eruit, plant erin” houden. Een landelijke activiteit om de verstening van tuinen tegen te gaan. Tegen inlevering van een betontegel ontvangt u bij de uitgang een gratis plant. U ziet, tal van activiteiten zijn weer in de steiger gezet door uw bestuur en een aantal vrijwilligers. U bent allemaal van harte welkom.

Het bestuur van uw afdeling is nog op zoek naar een secretaris. We kunnen de zaak uiteindelijk alleen draaiende houden als er voldoende menskracht aanwezig is. Bij een verdere teruggang in bestuursleden zullen activiteiten op een lager pitje gezet of helemaal geschrapt moeten worden. Dat willen we graag voorkomen. Denkt u er deze zomer in uw tuin maar eens over na of u ons wilt versterken.

Klik voor de gehele Fleurbringer op: "klik hier voor De Fleurbringer editie mei-aug 2018" aan de rechterkant van dit scherm

Jan Galema

Initiates file downloadklik hier voor De Fleurbringer editie mei-aug 2018

Opens internal link in current windowklik hier voor het jaarprogramma 2018 - 2019