Activiteiten & Actueel

Voedselbossen

Wanneer:        donderdag 25 oktober 2018

Waar:              De Útwyk, Oud Ambacht 116 in Drachten

Aanvang:         19.45 uur

Gast:               Kwekerij Arborealis

Onderwerp:      Voedselbossen

Voedselbos Kwekerij Arborealis staat voor  duurzaam gekweekte eetbare bomen, heesters en kruidachtigen. Steeds op zoek naar een duurzame manier van kweken en leven past het concept van het Voedselbos perfect binnen de opzet van  onze kwekerij. 

We richten ons op het opkweken en aanbieden van een breed en bruikbaar voedselbosassortiment en experimenteren graag met nieuwe of herontdekte soorten.

De voedselboslezing

In de lezing vertellen we aan de hand van voorbeelden wat een voedselbos nou eigenlijk inhoudt, en hoe een goed voedselbos is opgebouwd. Ook komen de meer en minder bekende planten aan bod die je kan gebruiken om je voedselbos – of voedseltuin!- op te bouwen.

Ook gaan we in op de vraag wanneer iets een voedselbos is, en waarom je eigenlijk een voedselbos zou aanleggen. Want wat heeft een voedselbos naast eetbare planten nog meer te bieden? Is een voedselbos een modeverschijnsel, of heeft het een andere oorsprong?

Plantenliefhebbers opgelet: Zoals gezegd komen er ook flink wat bijzondere planten voorbij waarvan we de toepassing zullen bespreken. Deze zijn niet alleen geschikt voor in een voedselbos, ze zijn zeker mooi genoeg om een plekje in de siertuin te verdienen! Graag tot ziens!

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL