Activiteiten & Actueel

De Fleurbringer sept-dec 2018

Voorwoord

Voor u ligt alweer de derde en laatste Fleurbringer van dit jaar. Maar tegelijk ook weer het begin van een nieuw seizoen boordevol activiteiten. Het bestuur heeft voor dit najaar weer vier sprekers bereid gevonden hun kennis en ervaringen met u te delen en u leerzame en natuurlijk ook gezellige avonden te bezorgen. Eind november hebben we voor u de overbekende bloemstylist Martin Groen die garant staat voor een volle zaal en voor vele prachtige kerstcreaties. Wilt u zelf ook de kunst van bloemschikken onder de knie krijgen dan kan dat bij Groei en Bloei. We organiseren in najaar en voorjaar steeds cursussen op verschillende niveau’s.
Voor de eerste helft van 2019 zijn overigens veel meer activiteiten gepland, waarover meer in een volgende Fleurbringer.

De sprekers zullen waarschijnlijk ook wel even terugkomen op de voorbije zomer. Want wat een zomer. Deze kunnen we inlijsten als een van de droogste en warmste sinds mensenheugenis. Het zuiden van Europa in Nederland. Wie drie weken naar verre oorden is afgereisd en geen verzorging voor de tuin geregeld heeft zal bij thuiskomst een woestijn achter huis hebben aangetroffen. Veel planten hebben ook bij een goede vochtvoorziening overigens toch nog zwaar te lijden gehad van de aanhoudend hitte en felle zonneschijn. Goed aangetoond is dit jaar welke planten wel of geen last hebben gehad van het extreme weer. Mogelijk verstandig om afscheid te nemen van een aantal planten of ze dit najaar te verplaatsen naar een plek met iets meer schaduw?

De opentuin weekenden hebben naar het zich nu laat aanzien voorzien in een behoefte. In het kader van Fryslân iepenet syn tunen hebben tuineigenaren dit jaar in 6 weekenden hun tuinen opengesteld. Het vereiste dit jaar enig kunst en vliegwerk om de tuinen in conditie te houden. Dat lijkt goed gelukt waarvoor waardering. Ik heb gemerkt dat bezoekers soms van ver buiten de provincie kwamen. Na een evaluatie zullen we bekijken hoe we hier volgend jaar mee verder gaan. Voor een aantal andere activiteiten van Groei en Bloei viel de animo wel wat tegen. Met name de tuinreis per bus kon maar net doorgaan. We moeten bekijken in welke vorm we tuinreizen het beste kunnen gieten.

Ik hoop velen van u te mogen begroeten op onze lezingen en andere activiteiten. Waar ik nu alvast op wil wijzen is dat u per lezing even goed moet kijken in welke locatie die lezing wordt gehouden. Door een planningsfout bij de zaalverhuurder zien we ons helaas genoodzaakt om gebruik te moeten maken van wijkcentrum De Utwyk en wijkcentrum De Kouwe, beide in Drachten. We zullen hier uiteraard steeds weer op attenderen, zodat niemand op de verkeerde locatie hoeft te staan.

Klik voor de gehele Fleurbringer op: "klik hier voor De Fleurbringer editie sept-dec 2018" aan de rechterkant van dit scherm

Jan Galema

meer

 

 Initiates file downloadklik hier voor De Fleurbringer editie sept-dec 2018

 

Opens internal link in current windowklik hier voor het jaarprogramma 2018 - 2019

15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL